Arròs sec de verdura

 

Ingredients

 

  • 1 tassa de les de cafè d'arròs per hom.

  • 1 cullerada de les de sopa de salsa de tomàtiga crua.

  • Una grapada de pèsols.

  • Un parell de bolets de qualsevol casta.

  • 1/2 pebre vermell i 1/2 verd.

  • Unes quantes mongetes tendres fetes a trossos.

  • Una tira de xulla viada tallada a trossets.

  • Oli, sal i pebre bo.

  • Espicis grogues, si ens hi agraden.

  • Aigua o, si tenim brou, millor.

Com fer-ho

  • Sofregir, dins una paella de fer arròs, la xulla, amb poc oli, que deixi anar el seu greix.

  • Afegir, dins el mateix oli i sense treure la xulla, les verdures tallades.

  • Quan han sofregit i cuit una estona, tirar-hi la salsa de tomàtiga, que cogui una estona, també.

  • Salpebrar-ho.

  • Afegir-hi l'arròs, i donar-li un parells de girades.

  • Tirar-hi l'aigua o brou -dos cullerots ben plens per tassa- i deixar-ho coure uns 12-15 m., fins que s'ha begut l'aigua.

  • Deixar-ho reposar dos minuts i servir-ho, amb un tros de llimona, que sucarem damunt l'arròs.